Povijest

Emisija Dj Time nastala je kao nastavak popularne emisije Panic Zone s početka 90-tih godina. Nakon što je autor Panic Zone-a (Ivan Pavlinić – D.J. Hot J) napravio pauzu od godinu i pol dana krajem 1998, sljedeće godine rodila se ideja o novom konceptu. Produkcija je počela krajem 1999 godine, a prve emisije pod novim imenom i konceptom krenule su početkom 2000 godine na tadašnjem radio Martinu. Emisija je u početku trajala tri sata i išla je srijedom, sadržavala je plesnu top listu i dva sata mixanog programa. Ubrzo se seli u termin petkom gdje se vremenski slot povećava. Posljednja promjena vezana je za emitiranje subotom i definiranje vremenskog slota u kojem je poznata posljednjih više od 15 godina. To je termin Subotom od 21 do 01 sat, te reprizno Petkom na Subotu od ponoći.

Koncept emisije

Emisija se sastoji od 3 dijela, u prvom dijelu od 21 do 22 sata, voditelj predstavlja 10 aktualnih plesnih hitova u dance top listi. Nakon toga slijedi dva puta po 60 minuta mixanog programa uživo, u kojem se predstavljaju neki od najnovijih singlova za sljedećih sedam dana. Žanrovski se prate i mixaju svi novi singlovi vezani za elektronsku glazbu, koji se svakodnevno preslušavaju i na kraju tjedna mixaju u dva promo mixa po 60 minuta. U posljednjem dijelu nazvanom special edition, predstavljamo nove mixane kompilacije ili promo setove stranih i domaćih dj-a. Posljednji vikend u godini rezerviran je za veliku godišnju top listu, sa gost dj-em ili nekim od poznatih hrvatskih producenata elektronske glazbe.

Detaljnije

Kroz godine postojanja emisija je uspjela preživjeti razne izmjene programskih shema, a najmanje 10 puta postojala je ozbiljna mogućnost da se emisija ukine zbog uredničkih odluka. Autor emisije je svojim kontinuiranim radom u skoro 20 godina stvorio veliku bazu fanova, slušatelja na radiju kao i u novije vrijeme slušatelja i pratitelja na digitalnim platformama. Ovom posljednjem pridonijeli su i posebni mixevi koje možete pronaći u arhivi ove web stranice. Riječ je o seriji mixeva koji izlaze posljednjih 15 godina. To je serija “On The Beach” mixeva koja izlazi svake godine krajem sedmog mjeseca i serija “Dj Time Best Of” koja izlazi krajem godine. U seriji mixeva “Dj Time Best Of” kroz cijelu godinu sudjeluju naši slušatelji. Davanjem glasova za svoje omiljene izvođače ili pjesme, kreiraju tjedne top liste, samim time i veliku godišnju top listu, a na kraju ista određuje i sadržaj “Dj Time Best Of” kompilacije. Ove kompilacije su uvijek u samom vrhu po broju streamova ili downloada na digitalnim platformama, a iz godine u godinu brojevi se samo povećavaju.

Slušanost

Emisija je vikendom iznimno slušana u eteru grada Zagreba i Županije (izvor Defacto istraživanja). A u vrijeme pandemije bilježi povećanu slušanost na digitalnim platformama te posebno na Apple podcastu. Ova platforma je poznata po tome da je na njoj mogućnost “lažiranja” rezultata svedena na minimum i ne postoji mogućnost plaćanja tj “umjetnog” dizanja na listama slušanosti. Upravo na ovoj top listi slušanosti u cijeloj regiji, emisija Dj Time je čest gost pozicije 1 po slušanosti i downloadu. Te je uz bok najpoznatijim svjetskim dj imenima i izdavačkim kućama.

Ispred vremena

Emisija Dj Time uvijek je pratila najnovije trendove! Kako u glazbi tako i u radijskom programu konceptualno i produkcijski. Prva je predstavila posebnu web stranicu početkom svog emitiranja, daleke 2000-te godine, kada je bilo vrijeme “brzih” ISDN internet veza. U to vrijeme bila je jedina radijska emisija, koja je svojim slušateljima omogućila video stream uživo i chat. U vrijeme kad nije postojao mixcloud, kad nije bilo društvenih mreža, ali ni download servisa, omogućila je download svojih mixeva i u to vrijeme inovativno preslušavanje top liste putem weba. Cijelo to vrijeme, mixevi nisu bili prerecorded, a i dan danas svi mixevi se rade uživo iz studija. U hrvatskom eteru jedinstveni smo po tome, ali i po nekim drugim stvarima. Emisija Dj Time svakog vikenda objavljuje sve pjesme koje se mixaju u realnom vremenu na svom twitter profilu, uz tagiranje dj-a i producenata te omogućuje svojim slušateljima interaktivnost sa njihovim glazbenim idolima u realnom vremenu. Daleke 2014, u emisiji smo imali goste koji su mixali uživo, a mi to prenosili u eteru te slikom na internetu. Kontinuirano pratimo trendove, ali ih često i sami kreiramo. Dok ih drugi ih redovito kopiraju od nas, mi to shvaćamo kao priznanje onog što produkcijski radimo na radio broadcast tržištu preko 20 godina.